LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1507_voorgevel.jpg
Voor Unifore hebben wij op de begane grond
van de Geminitoren een uitbreiding van het
entreegebied gerealiseerd.
Deze sluit in detaillering, kleur- en
materiaalgebruik naadloos aan op de reeds
bestaande wintertuin.

TYPE
BEDRIJFSGEBOUWEN

LOKATIE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL

IN OPDRACHT VAN
UNIFORE

STARTDATUM
15 JULI 2015

OPLEVERING
21 JUNI 2016

1320_binnentuin.jpg
 
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
LEIDSCHENDAM

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE STIEKEMA

STARTDATUM
15 MEI 2015

1319_exterieur.jpg
 
TYPE
VRIJSTAAND

LOKATIE
RIDDERKERK

STARTDATUM
10 MAART 2014

1213_voorgevel.jpg
Voor een moderne twee-onder-een kap uit
2001 hebben wij op verzoek van de
opdrachtgevers uitgezocht hoe en of er in
de killen van de beide kruisende zadeldaken
zowel voor als achter dakkapellen gemaakt
konden en mochten worden.
Na een lange zoektocht langs
bestemmingsplan, welstand en constructeur
zijn we erin geslaagd passende vergroting
van de zolderruimte te realiseren middels
twee extra slaapkamers en een badkamer.


TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
NESSELANDEN

STARTDATUM
20 MAART 2014

1212_exterieur-voorgevel.jpg
In Portugaal (een dorp ten zuiden van
Rotterdam) legden wij contact met een
opdrachtgever die graag een professionele
bioscoop aan zijn huis wilde toevoegen.
Naast zijn liefde voor films legde hij ook
een interesse voor technische snufjes op
het gebied van domotica aan de dag.
Die twee elementen hebben wij samengevoegd
tot het ontwerp van een uitbouw aan de
zijkant van het huis. Daarbij maken wij
voor de 'tribune' optimaal gebruik van het
reeds bestaande hoogteverschil tussen het
bestaande huis (dat op een talud gebouwd
is) en de omliggende tuin.
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
PORTUGAAL

STARTDATUM
09 OKTOBER 2012

OPLEVERING
15 OKTOBER 2013

1206_achtergevel glas open.jpg
Eind 2012 werden wij door een gezin uit
Leidschendam gevraagd om eens te komen
kijken naar hun drive-in woning uit 1969.

Het was al snel duidelijk dat zij behoefte
hadden aan contact met de tuin. Zij
maakten weinig of geen gebruik (anders dan
opslag- en wasruimte) van de ruimtes op de
begane grond, grenzend aan de tuin,
waardoor het beschikbare vloeroppervlak op
de eerste en tweede etage enorm onder het
intensieve gebruik te lijden had. Hierin
hebben wij verandering gebracht door dit om
te keren.
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
LEIDSCHENDAM

STARTDATUM
03 AUGUSTUS 2012

OPLEVERING
17 JUNI 2014

11118_artikel_dearchitect_mei2013_01.jpg
De mooie beelden van het interieur van deze
geslaagde herbestemming zijn het resultaat
van een lang omgevingsvergunningsproces.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een
licht onderkomen voor twee creatieve
vormgevers die in een achteraf en rustig
gelegen kantoor in het centrum van
Rotterdam de ideale woon-werkplek zagen.

TYPE
PUBLICATIES

LOKATIE
ROTTERDAM

STARTDATUM
11 NOVEMBER 2011

OPLEVERING
09 OKTOBER 2013

1110_visualisatie_terras_achtergevel.jpg
Voor een prachtig pand uit het begin van de
20e eeuw aan de Heemraadssingel in
Rotterdam hebben wij een plan gemaakt om de
fundering te herstellen en het huis wederom
bewoonbaar te maken nadat het jarenlang
verwaarloosd is geweest.
Onder andere het ombouwen van de kelder tot
een leefbaar souterrain was een grote
uitdaging.
Daarbij zijn we uitgekomen op een, in de
tuin doorlopende koekoek, met daarboven een
zwevend terras/veranda.

TYPE
UITBREIDING

STARTDATUM
16 NOVEMBER 2011

1106_interier naar achteren gekeken_120315.jpg
Onlangs hebben we de uitbreiding en
verbouwing van een eensgezinswoning te
Alphen aan de Rijn succesvol afgerond.

Hierbij alvast een eerste indruk.

TYPE
UITBREIDING

STARTDATUM
09 NOVEMBER 2011

OPLEVERING
15 MAART 2012

1018_erker_interieur.jpg
 
TYPE
INTERIEUR

LOKATIE
BADHOEVEDORP

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE UITERMARK

STARTDATUM
10 JANUARI 2014

Voor advocatenkantoor DVDW hebben wij voor
de vestiging in Den Haag een plan gemaakt
voor de revitalisatie van het interieur van
de bovenste etage van het statige pand.

Deze zolder onder de kap die nu door zijn
incourante maat en het tekort aan daglicht
niet of veel te weinig wordt gebruikt is
met een aantal trefzekere ingrepen
omgevormd tot een kantoorverdieping met
als eyecatcher de nieuwe bibliotheek
alsmede vijf volwaardige werkplekken en een
kleine pantry.
De bibliotheek sluit met zijn
lees verder...
TYPE
INTERIEUR

LOKATIE
DEN HAAG

IN OPDRACHT VAN
DVDW

STARTDATUM
18 JANUARI 2011