LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1520_singelaanzicht.jpg
In Nesselande hebben wij eerder voor onze
opdrachtgevers dakkapellen ontworpen op het
(ingewikkelde) kruisvormige dak en onlangs
zijn wij gevraagd voor hun veranda.

Daarbij hebben wij aansluiting gezocht bij
de bestaande detaillering en
materialisering.
Hoogtes van kozijnen sluiten naadloos aan
op de bestaande kozijnen en de brede houten
boeiboorden komen terug in de veranda.

lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
NESSELANDE

IN OPDRACHT VAN
STOLK

STARTDATUM
01 SEPTEMBER 2016

OPLEVERING
15 FEBRUARI 2017

1523_voorgevel.jpg
Een gezin met drie kinderen wilde graag uit
de VINEX-buitenwijken verhuizen, terug naar
Rotterdam maar liefst wel in een groene
omgeving en met buitenruimte rondom.

Ze vonden en kochten een schitterende
vrijstaande villa uit de jaren dertig.

Onder de uitgesproken en beeldbepalende
kapvorm bevonden zich echter te weinig
kamers.
Zij vroegen LEX_Architecten om een
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

STARTDATUM
10 DECEMBER 2015

OPLEVERING
21 DECEMBER 2016

1511_achtergevel rechts.jpg
De mooi gedetailleerde woning uit de jaren
30, hooggelegen en met uitzicht op de
Bergse Achterplas te Rotterdam
Hillegersberg, had een diepgelegen
achtertuin die alleen via trapjes te
bereiken was.
De wens van de opdrachtgever om het contact
met de tuin te verbeteren en de begane
grond te vergroten (met name de keuken)
heeft geresulteerd in een uitbreiding op
tuinniveau over de volle breedte van de
woning en zelfs iets er voorbij waardoor er
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

STARTDATUM
08 JUNI 2015

OPLEVERING
20 APRIL 2016

1320_binnentuin.jpg
Voor een woonhuis uit de zestiger jaren in
Leidschendam hebben wij een L-vormige
uitbreiding ontworpen.
Hierin zijn een vergroting van de bestaande
woonkamer en keuken gerealiseerd alsmede
een extra werk-/speelkamer.
Alle ruimtes krijgen meer een focus op de
achtertuin die door de ingreep de
uitstraling krijgt van een binnentuin.

Aan de zijgevel wordt het dak doorgetrokken
naar voren om zo een droge inloop te
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
LEIDSCHENDAM

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE STIEKEMA

STARTDATUM
15 MEI 2015

1206_achtergevel glas dicht.jpg
Eind 2012 werden wij door een gezin uit
Leidschendam gevraagd om eens te komen
kijken naar hun drive-in woning uit 1969.

Het was al snel duidelijk dat zij behoefte
hadden aan contact met de tuin. Zij
maakten weinig of geen gebruik (anders dan
opslag- en wasruimte) van de ruimtes op de
begane grond, grenzend aan de tuin,
waardoor het beschikbare vloeroppervlak op
de eerste en tweede etage enorm onder het
intensieve gebruik te lijden had. Hierin
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
LEIDSCHENDAM

STARTDATUM
03 AUGUSTUS 2012

OPLEVERING
17 JUNI 2014

Het opdrachtgeversstel dat al enige tijd
vergeefs probeerde om hun huis te verkopen,
vroeg ons om een ontwerp te maken voor een
uitbreiding van hun hoekwoning.
De opgave hierbij was om op de begane grond
een vergroting van het woonoppervlak te
realiseren in een bijpassende dertiger
jaren stijl.
Een extra complicerende factor daarbij was
de NO gerichte oriŽntatie van de
achtergevel waardoor het gevaar bestond dat
de nieuwe, grotere, woonruimtes erg donker
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
AALSMEER

STARTDATUM
11 OKTOBER 2013

OPLEVERING
29 JANUARI 2014

0909_exterieur_achtergevel_open.jpg
In 2010 hebben wij wederom een vernieuwbouw
project gerealiseerd in de wijk
Hillegersberg in Rotterdam.
Het betreft een jaren '30 woning waarbij de
afstand tussen de bel-etage en de tuin door
inklinking van de bodem zo groot was
geworden dat de tuin vanuit de woning niet
meer werd ervaren als zijnde een deel van
de woning.
Daarbij kwam bovendien dat de afmeting van
de keuken, sanitaire ruimtes en het
oppervlak van de bel-etage allemaal niet
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE VAN DER WAL

STARTDATUM
20 MAART 2010

OPLEVERING
01 AUGUSTUS 2010

0914_gevel01.jpg
Na een bouwperiode van net iets langer dan
4 maanden is in december 2010 de door ons
ontworpen gastenvleugel met zwembad
gereedgekomen. Pas nu de zon gaat schijnen
en het groen in volle glorie opkomt (en
natuurlijk na de eerste zwempartijen) valt
alles op zijn plaats en blijkt dat de extra
vleugel aan het huis ook echt werkt zoals
gedacht.
Beschutte, windluwe, terrassen die wel (of
juist niet) onder de ver overstekende
luifel doorsteken bieden ruimte om heerlijk
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
BURGH-HAAMSTEDE

STARTDATUM
23 DECEMBER 2010

0819_gereed_exterieur.jpg
In Hillegersberg hebben wij de verbouwing
en uitbreiding van een woning uit de
dertiger jaren afgerond.
De aanbouw wordt gekenmerkt door een
heldere lijn in de keuze voor
ruimtelijkheid en een hoge mate van
transparantie.
De ruimtelijkheid in de bestaande woning
wordt vergroot door het hoogteverschil met
de nieuwbouw waardoor er allerlei
doorzichten dwars door de verschillende
ruimtes mogelijk zijn.
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

STARTDATUM
20 FEBRUARI 2009

OPLEVERING
01 JUNI 2010

DDA_01.jpg
 
TYPE
WONINGEN

LOKATIE
ROTTERDAM

IN OPDRACHT VAN
LAUPMAN / ROTS

OPLEVERING
10 JULI 2009

Op een vrij kavel aan het oude dorpsplein
van Den Hout hebben wij een vrijstaand
woonhuis ontworpen dat aansluiting zoekt
bij de reeds aanwezige karakteristieke
woonhuizen. Tegelijkertijd onderscheidt
het zich hier ook van door het moderne
materiaalgebruik en een aantal uitgesproken
elementen (luifel/entree, carport).

Het woonhuis vormt de sluitsteen in de
bebouwing rondom het driehoekige, met bomen
beplantte, plein.

TYPE
VRIJSTAAND

LOKATIE
OOSTERHOUT

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE BOS

STARTDATUM
18 SEPTEMBER 2008