LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
0909_exterieur_achtergevel_open.jpg



In 2010 hebben wij wederom een vernieuwbouw
project gerealiseerd in de wijk
Hillegersberg in Rotterdam.
Het betreft een jaren '30 woning waarbij de
afstand tussen de bel-etage en de tuin door
inklinking van de bodem zo groot was
geworden dat de tuin vanuit de woning niet
meer werd ervaren als zijnde een deel van
de woning.
Daarbij kwam bovendien dat de afmeting van
de keuken, sanitaire ruimtes en het
oppervlak van de bel-etage allemaal niet
meer voldeden aan de huidige gewenste
levensstandaard.
De oplossing van dit vraagstuk hebben wij
in twee stappen bedacht en uitgevoerd.
Allereerst werd het achterste deel van de
bel-etage en de achtergevel compleet
'afgezaagd' en verwijderd. Hiervoor in de
plaats werd een nieuwe vloer op tuinniveau
aangelegd met daarop een open keuken en
een eethoek.
Dit niveau wordt middels trappen ontsloten
en ontsluit zelf ook weer de tweede ingreep
namelijk een compleet nieuwe speel-/wijn-
/opslag- ruimte in de vorm van een
kelder/sousterrain op woningformaat.

Tel daarbij op de hightech aluminium
vouw-/schuifpui die de gehele achtergevel
afsluit of de woonruimte juist openzet naar
de tuin al naar gelang de stemming,
weertype en de functie van de ruimte op dat
moment en je hebt een ruime lichte en
flexibele woning met de verschillende
sferen en functies op meerdere niveaus die
zich in een modern gezinsleven voordoen.

De ultieme vorm van duurzaamheid: een
tweede leven voor een gewild type woning in
een geliefde wijk.

FASE: GEREED

 
 
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE VAN DER WAL

STARTDATUM
20 MAART 2010

OPLEVERING
01 AUGUSTUS 2010