LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1206_achtergevel screen dicht.jpg



Eind 2012 werden wij door een gezin uit
Leidschendam gevraagd om eens te komen
kijken naar hun drive-in woning uit 1969.

Het was al snel duidelijk dat zij behoefte
hadden aan contact met de tuin. Zij
maakten weinig of geen gebruik (anders dan
opslag- en wasruimte) van de ruimtes op de
begane grond, grenzend aan de tuin,
waardoor het beschikbare vloeroppervlak op
de eerste en tweede etage enorm onder het
intensieve gebruik te lijden had. Hierin
hebben wij verandering gebracht door dit om
te keren.
Nu bevindt er zich een ruime woonkeuken
over de volledige breedte van de tuingevel
op de begane grond en hebben we een
loungeruimte op de eerste etage met glas
tot op de vloer ontworpen zodat er maximaal
contact met de tuin kan worden gemaakt.

De aluminium schuif-vouwpui is volledig te
openen waardoor binnen- en buitenruimte
vrijwel naadloos in elkaar over gaan.

Electrische screens zorgen voor een prettig
binnenklimaat als er teveel zon schijnt.