LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1523_keuken_1.jpg



Een gezin met drie kinderen wilde graag uit
de VINEX-buitenwijken verhuizen, terug naar
Rotterdam maar liefst wel in een groene
omgeving en met buitenruimte rondom.

Ze vonden en kochten een schitterende
vrijstaande villa uit de jaren dertig.

Onder de uitgesproken en beeldbepalende
kapvorm bevonden zich echter te weinig
kamers.
Zij vroegen LEX_Architecten om een
uitbreidingsvoorstel te ontwerpen.

Dit hebben wij vormgegeven door de
bestaande structuur van een hoofdmassa met
uitstekende zijbeuken ook aan de zijde van
de oprit met een nieuwe uitbreiding af te
maken.
Deze nieuwe vleugel (kelder, begane grond,
eerste verdieping) valt onder de
uitgebouwde kap die traditioneel is
vormgegeven en gedetailleerd (o.a.
middels bedekking met de oorspronkelijke
dakpannen afkomstig van de garage die is
afgebroken).
Op de begane grond is er een lichte
woonkeuken gemaakt die doorkijkjes biedt op
de andere woonruimtes en de statige hal.
De keuken is middels een schuif-/vouwpui
volledig te openen is naar de tuin (die nog
moet worden aangelegd).
In de nieuwe kelder is er een speelhol voor
de kids en op de verdieping boven de garage
een werkruimte aan huis.

FASE: GEREED

 
 
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

STARTDATUM
10 DECEMBER 2015

OPLEVERING
21 DECEMBER 2016