LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1511_keuken transparant.jpg



De mooi gedetailleerde woning uit de jaren
30, hooggelegen en met uitzicht op de
Bergse Achterplas te Rotterdam
Hillegersberg, had een diepgelegen
achtertuin die alleen via trapjes te
bereiken was.
De wens van de opdrachtgever om het contact
met de tuin te verbeteren en de begane
grond te vergroten (met name de keuken)
heeft geresulteerd in een uitbreiding op
tuinniveau over de volle breedte van de
woning en zelfs iets er voorbij waardoor er
zelfs een deel van de originele
baksteenwand zichtbaar in het interieur
gespaard is gebleven.
De verbinding tussen de bestaande eetkamer
en nieuwe keuken is opengebroken en middels
een tribunetrap extra versterkt.
Hier spelen kinderen of zitten de gasten
terwijl er aan het kookeiland wordt
gekookt.
Nieuwe schuifdeuren maken de voormalige
vestibule en voorkamer makkelijk bereikbaar
en afsluitbaar waardoor er verschillende
sferen tegelijkertijd in de woning te
creŽren zijn.
De houten gevelbekleding buiten en het
wandbedekkende fotobehang sluit aan bij de
Scandinavische achtergrond van de
opdrachtgeefster.