LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
0537_3Dschets.gif



Ontwerp
Het ontwerp refereert, net als de naam van
het project, aan het nabij gelegen station.

Dit gebouw staat als een solitair gebouw
met een karakteristieke uitstraling aan het
oostelijke einde van de Stationsstraat en
trekt, mede door zijn toeristische functie
het hele jaar door een groot aantal
bezoekers. Residentie “Del Statio” bevindt
zich aan het westelijke eind van de
Stationstraat en vormt door middel van zijn
schaal en maat een tegenhanger waartussen
de andere (mergel-)panden aan de
Stationstraat een stevige setting krijgen.
De gehele straatwand krijgt een passende
beëindiging door de alzijdige benadering
van het bouwblok en de verspringende
gevellijn. Er is voor een alzijdige
benadering gekozen om zowel de bezonning
als het uitzicht optimaal te kunnen
benutten. Aan de zuidzijde zijn de zonnige
woningen georiënteerd het met groen
overwoekerde spoorwegemplacement dat in de
huidige tijd weinig gebruikt wordt en
daardoor wel een speciale sfeer oproept.


Aan de noordzijde kijken de bewoners het
weidse dal in, over de woningen, gelegen
aan de Sint. Nicolaasstraat, heen.
Hierbij dient te worden opgemerkt dat door
de gesloten borstweringen en de hoge
ligging er sprake is van zeer weinig inkijk
in de achtertuinen van de woningen waardoor
ook de privacy van de huidige bewoners
gewaarborgd is. De appartementen zijn in
drie lagen gestapeld, waarbij er acht
kleinere (ca. 82 m2) en zestien grote
woningen (ca 115 – 150m2) zullen worden
gerealiseerd. Er wordt in de parkeergarage
onder het gebouw geparkeerd, gebruik makend
van het reeds bestaande hoogteverschil in
de lokatie. Hier bevinden zich ook de
ruime bergingen en de technische ruimtes.
Per portiek worden er slechts 6 woningen
ontsloten (twee woningen per laag) middels
trap en lift. Dit verhoogt de
exclusiviteit en het veiligheidsgevoel.

1. De appartementen zelf zijn van alle
gemakken voorzien. Grote woonkamers met
ruime loggia´s, veel kamers en een flexibel
in te delen plattegrond, vaak met meerder
badkamers. Alle woningen voldoen aan het
zogenaamde woonkeur keurmerk.

FASE: ONTWERP

 
 
TYPE
WOONGEBOUW

LOKATIE
SIMPELVELD

IN OPDRACHT VAN
DANILITH DELMULLE BOUW + HHR

STARTDATUM
30 AUGUSTUS 2006