LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
0607
VERANDA MET BERGING
0607_foto_achtergevel_01.jpg

De tuinen in de binnenhoeken van gesloten
bouwblokken vormen vaker het toneel waarop
de levens van verschillende buren
noodgedwongen tegen elkaar aan schuren.
In Overschie is dat niet anders.
In de oksel van zo'n hoek, gevormd door een
tweetal straten uit het begin van de vorige
eeuw, wonen, op het niveau van de
bel-etage, een drietal gezinnen dicht op
elkaar. De wens van onze opdrachtgever was
om op een deel van die toch al kleine
beschikbare ruimte een uitbreiding van de
keuken en een veranda te realiseren.
Ons voorstel gaat uit van een scherpe
afbakening van de grenzen van de drie
verschillende eigenaren zodat voor iedereen
een duidelijk stukje eigen terrein onstaat.
Dit in tegenstelling tot de bestaande
situatie waarin dit erg diffuus was. Alles
was van iedereen en dus eigenlijk van
niemand.
Er is een terughoudende keukenuitbouw
gemaakt waarbij de toegang tot het terras
via de keukendeur is komen te vervallen
zodat dit terras nu duidelijk bij de meest
westelijke woning hoort. De veranda van de
middelste woning (van onze opdrachtgever)
is middels een grote schuifpui vanuit de
woning bereikbaar en vormt door de hoge
rugleuning een op het huis georienteerde
extra buitenkamer met daaronder een grote
fietsenberging. Het vele hout, de strakke
vorm en belijning en de doorlopende bank
geven het geheel een nautische sfeer. Aan
de oostkant is er rekening gehouden met een
vrij looppad van de andere buren zodat die
hun eigen veranda, ongezien achter de hoge
rugleuning langs, kunnen bereiken.

Aannemer: Bergwerf



FASE: GEREED

 
 
 
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
OVERSCHIE

IN OPDRACHT VAN
FAM. SCHEER - VERBEEK

STARTDATUM
08 OKTOBER 2007

OPLEVERING
20 DECEMBER 2007