LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
0814
UITBREIDING KANTOORPAND VAN BREDA
0814-3d-achtergeve02.jpg

Hoewel de elegant gedetailleerde voorgevel
en het monumentale trappenhuis anders doen
vermoeden, zijn de kantoorruimtes in het
pand van de firma Van Breda aan de
Schiekade te Rotterdam verouderd en in de
loop der jaren dichtgeslibt door
opeenvolgende verbouwingen en aanpassingen.
Toen wij de vraag kregen om het kantoor
uit te breiden en de bestaande ruimtes weer
fris en up-to-date te maken gingen onze
gedachten al snel uit naar de achterzijde
van het gebouw. Achter het statige
19de-eeuwse kantoorpand ligt namelijk,
vescholen in het al even oude bouwblok, een
weelderige binnentuin.
Daar hebben wij een transparante gevel
ontworpen die vanwege zijn ligging op het
zuid-westen voorzien is van een
voorzetgevel met flexibele louvres. Het
glas weerspiegelt de lucht en het groen
terwijl er vanaf de werkplekken in het
gehele kantoor een panoramisch uitzicht
wordt geboden op de bomen in het park.


+ DJSA