LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1212
THUISBIOSCOOP
1212_exterieur-voorgevel.jpg

In Portugaal (een dorp ten zuiden van
Rotterdam) legden wij contact met een
opdrachtgever die graag een professionele
bioscoop aan zijn huis wilde toevoegen.
Naast zijn liefde voor films legde hij ook
een interesse voor technische snufjes op
het gebied van domotica aan de dag.
Die twee elementen hebben wij samengevoegd
tot het ontwerp van een uitbouw aan de
zijkant van het huis. Daarbij maken wij
voor de 'tribune' optimaal gebruik van het
reeds bestaande hoogteverschil tussen het
bestaande huis (dat op een talud gebouwd
is) en de omliggende tuin.
De gladde 'harde' buitenkant is opgetrokken
uit terrazzo gevelelementen, naadloos
afgewisseld met isolatieglas.
Het uitstraling binnen wordt bepaald door
een warme walnoothouten afwerking rondom.

De lichte speelruimte annex tuinkamer kan
met een druk op de knop omgetoverd worden
tot een licht- en geluiddicht 'home
theatre'.
Dit wordt gedaan doordat gesloten houten
panelen de lichtopeningen in wanden en
plafonds naadloos en geruisloos afsluiten.

FASE: ONTWERP

 
 
 
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
PORTUGAAL

STARTDATUM
09 OKTOBER 2012

OPLEVERING
15 OKTOBER 2013