Skip to content
PARKSITE

0628

PARKSITE

Aan de straatzijde zijn van een grote stallingsgarage in een gesloten bouwblok slechts de gesloten overheaddeuren te zien in een verder rustige en gewone straat in het centrum van Rotterdam. Aan de achterzijde wordt de garage begrensd door een besloten en prachtige verborgen binnentuin. Deze wordt hiervan echter nu nog gescheiden door een volledig gesloten achterwand.
De vraag die aan ons gesteld werd was om deze grote ruimte (ca. 220 m2) te verbouwen tot woonruimte voor een budget dat slechts ruimte biedt voor de verbouwing van een gangbare woning die meestal maar half zo groot zijn.
In onze oplossing gaan we er van uit dat we de bestaande (en bouwkundig goede) ruimte zo ongemoeid mogelijk laten, met uitzondering van twee grote en hele preciese ingrepen.

1. het openen van de gehele achtergevel naar de binnentuin toe middels een volledige transparante gevelpui, in combinatie met nieuwe lichtdoorlatende overheaddeuren in de straatgevel. Hierdoor kan er licht de diepe ruimte in stromen en heeft de nieuwe woning een spectaculair uitzicht op de enorme kastanjes in de binnentuin.

2. de plaatsing van een autonoom ‘woonmeubel’ met daarin en omheen de slaapkamers, badkamer, werkruimte en keuken. Het meubel wordt een ‘vrijstaand’ en translucent element zodat licht en zichtlijnen er vrij om- en doorheen kunnen.

In samenwerking met http://www.dsarotterdam.com/[vis]DSA[/vis]