Skip to content
Veranda met berging

0607

Veranda met berging

De tuinen in de binnenhoeken van gesloten bouwblokken vormen vaker het toneel waarop de levens van verschillende buren noodgedwongen tegen elkaar aan schuren. In Overschie is dat niet anders.
In de oksel van zo’n hoek, gevormd door een tweetal straten uit het begin van de vorige eeuw, wonen, op het niveau van de bel-etage, een drietal gezinnen dicht op elkaar. De wens van onze opdrachtgever was om op een deel van die toch al kleine beschikbare ruimte een uitbreiding van de keuken en een veranda te realiseren.
Ons voorstel gaat uit van een scherpe afbakening van de grenzen van de drie verschillende eigenaren zodat voor iedereen een duidelijk stukje eigen terrein onstaat. Dit in tegenstelling tot de bestaande situatie waarin dit erg diffuus was. Alles was van iedereen en dus eigenlijk van niemand.
Er is een terughoudende keukenuitbouw gemaakt waarbij de toegang tot het terras via de keukendeur is komen te vervallen zodat dit terras nu duidelijk bij de meest westelijke woning hoort. De veranda van de middelste woning (van onze opdrachtgever) is middels een grote schuifpui vanuit de woning bereikbaar en vormt door de hoge rugleuning een op het huis georienteerde extra buitenkamer met daaronder een grote fietsenberging. Het vele hout, de strakke vorm en belijning en de doorlopende bank geven het geheel een nautische sfeer. Aan de oostkant is er rekening gehouden met een vrij looppad van de andere buren zodat die hun eigen veranda, ongezien achter de hoge rugleuning langs, kunnen bereiken.
Aannemer: http://www.bergwerf.nl[vis]Bergwerf[/vis]