Skip to content
Verbouwing en doorbraak naar tuin

0909

Verbouwing en doorbraak naar tuin

In 2010 hebben wij wederom een vernieuwbouw project gerealiseerd in de wijk Hillegersberg in Rotterdam.
Het betreft een jaren ’30 woning waarbij de afstand tussen de bel-etage en de tuin door inklinking van de bodem zo groot was geworden dat de tuin vanuit de woning niet meer werd ervaren als zijnde een deel van de woning.
Daarbij kwam bovendien dat de afmeting van de keuken, sanitaire ruimtes en het oppervlak van de bel-etage allemaal niet meer voldeden aan de huidige gewenste levensstandaard.
De oplossing van dit vraagstuk hebben wij in twee stappen bedacht en uitgevoerd. Allereerst werd het achterste deel van de bel-etage en de achtergevel compleet ‘afgezaagd’ en verwijderd. Hiervoor in de plaats werd een nieuwe vloer op tuinniveau aangelegd met daarop een open keuken en een eethoek.
Dit niveau wordt middels trappen ontsloten en ontsluit zelf ook weer de tweede ingreep namelijk een compleet nieuwe speel-/wijn- /opslag- ruimte in de vorm van een kelder/sousterrain op woningformaat.
Tel daarbij op de hightech aluminium vouw-/schuifpui die de gehele achtergevel afsluit of de woonruimte juist openzet naar de tuin al naar gelang de stemming, weertype en de functie van de ruimte op dat moment en je hebt een ruime lichte en flexibele woning met de verschillende sferen en functies op meerdere niveaus die zich in een modern gezinsleven voordoen.
De ultieme vorm van duurzaamheid: een tweede leven voor een gewild type woning in een geliefde wijk.